Visokotemperaturne črpalke

Visokotemperaturna toplotna črpalka je idealna rešitev pri sanaciji starega ogrevalnega sistema. Visokotemperaturna toplotna črpalka namreč dopušča možnost ohranitve že obstoječih radiatorjev, saj je sistem sam sposoben ogrevalno vodo segreti do 80 stopinj celzija. Visokotemperaturna toplotna črpalka dobro deluje tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Njeno delovanje je omejeno šele z -25 stopinj celzija. Visokotemperaturna toplotna črpalka je sestavljena iz notranje in zunanje enote ter iz hišnega rezervoarja za toplo vodo. Zunanja enota izloča toploto iz zraka v zunanjosti. Izločeno toploto preko hladilne naprave nato prenese v notranjo enoto toplotne črpalke. Notranja enota visokotemperaturne toplotne črpalke sprejema toploto iz zunanje enote in jo še dodatno poveča. V hišnem rezervoarju za toplo vodo se shranjuje sanitarna voda, ki jo bomo kasneje uporabili v gospodinjstvu.

Pred odločitvijo za nakup toplotne črpalke za ogrevanje pa je dobro vedeti, kako deluje toplotna črpalka

Toplotna črpalka za ogrevanje temelji na korelaciji med tlakom, temperaturo in volumnom plina. Ko se tlak poveča se plinu poviša temperatura, z nižanjem tlaka pa se plinu temperatura manjša. Toplotna črpalka za ogrevanje tako deluje na principu treh krogotokov:

  • vir energije,
  • hladni krogotok,
  • ogrevalni sistem.

V našem podjetju vam ponujamo veliko izbiro visokotemperaturnih toplotnih črpalk za ogrevanje. Odločite se lahko za visokotemperaturno toplotno črpalko zrak voda, ki bo ogrela vaše stanovanje in sanitarno vodo. Ne pozabite, da se lahko z visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami zrak voda grejete tudi, ko je zunaj mraz. Investicija je – sploh s pomočjo subvencije Eko sklada – relativno nizka, izkoristki toplotne črpalke za ogrevanje pa so zelo visoki.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte ponudbo toplotnih črpalk, ki vam jih ponujamo. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo po telefonu ali e-mail naslovu. Odgovarjamo hitro in natančno. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se o delovanju toplotnih črpalk lahko še dodatno pozanimate. Z veseljem vam bomo razložili kako deluje visokotemperaturna črpalka zrak voda in vam svetovali katera toplotna črpalka je za vas in vaše potrebe najprimernejša. Ekipa strokovnjakov, ki vas bo pričakala, vam bo svetovala na podlagi večletnih izkušenj, vaša odločitev pa bo tako definitivno prava!