Klima naprava, ki zagotavlja temperaturno udobje skozi vse leto

Klima naprava omogoča hlajenje in ogrevanje prostora, zato je lahko v uporabi praktično vse leto. Tudi tisti, ki imate centralno ogrevanje, vam pred začetkom kurilne sezone za ogrevanje prostora pride klima naprava še kako pravDelovanje klimatske naprave pa sočasno zagotavlja tudi vzdrževanje kakovostnega zraka in uravnavanje vlage v prostoru.

Najboljše klimatske naprave delujejo zelo tiho in pri tem ne porabijo veliko električne energije. Katera klima naprava je najbolj primerna za uporabnika, pa je odvisno od več dejavnikov: velikosti prostora, jakosti naprave, energijske razreda, koeficienta, EER nad 3,2 in COP nad 3,6 (energijskega razreda A) – torej tudi od kakovosti izbrane klima naprave.

Stenska, stropna ali talna klimatska naprava?

Kateri tip naprave glede na lokacijo montaže je za vaše potrebe najboljša klimatska naprava, vam bodo z veseljem strokovno svetovali izkušeni prodajalci in monterji sodobnih klima naprav v podjetju Iblo. Delovanje klimatske naprave tudi slišimo, zato je pomembno, da smo pri izbiri pozorni tudi na glasnost  naprave, ki je izražena v dB. Višja kot je vrednost v dB, glasnejše in bolj moteče bo tudi delovanje klimatske naprave. Talna klimatska naprava je sodobne, diskretne oblike. Omogoča ogrevanje, hlajenje, razvlaževanje in prezračevanje prostora. Stenska klima naprava s sodobno, split invertersko tehnologijo zagotavlja varčevanje z energijo, hkrati pa omogoča zmogljivo ohlajanje ali ogrevanje prostorov. Kakovostni filtri omogočajo zdravju prijazno delovanje klimatske naprave. Seveda so najboljše klimatske naprave opremljene s sodobno tehnologijo, tako da jih lahko upravljate s pametnimi tehnologijami.

Kakšne so cene klimatskih naprav?

Cenovni razredi se določajo glede vrsto, zmogljivost, kakovost in način delovanja. Sobne naprave so cenejše od večjih sistemov, ki so primerni za večje objekte.  Cena sobne oziroma stanovanjske klime brez vgradnje se giblje že od cca 694,00 € pa vse tja do cca 1.450,00 €. Za nakup kakovostne klimatske naprave z montažo pa bo potrebno odšteti še od cca 250,00€ do maksimalno 410,00 € več, kar je odvisno od izbranega modela klima naprave. Na ceno montaže nekoliko vpliva tudi lokacija oziroma višina, na kateri se vgrajuje zunanja enota, morebitna uporaba dvigala do višine 20 m, ves potreben dodatni material in posledično zahtevnost izvedbe vseh potrebnih del za pravilno delovanje klimatske naprave.

Upoštevati velja, da  najboljša klimatska naprava običajno žal ni tudi najcenejša. Podjetje Iblo d.o.o. vam nudi velik izbor kakovostnih naprav za klimatizacijo prostorov,  zagotavljamo vam strokovno svetovanje pri izbiri in kakovostno montažo. Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran ali nam posredujete svoje povpraševanje!