Servis

Servis klimatskih naprav | Čiščenje klimatskih naprav

Čiščenje klime je nujno opravilo, saj je naprava izpostavljena različnim vplivom, ki nenehno vplivajo na njeno vzdržljivost in pravilno delovanje. V času mirovanja klimatske naprave se v uparjalniku klimatske naprave zaradi vlage, temperature v prostoru ter prahu pričnejo razvijati številne bakterije, mikroorganizmi in virusi. Po daljšem mirovanju se pri ponovnem zagonu iz tega razloga iz klimatskih naprav lahko prične sproščati neprijeten vonj. To se zgodi pri vseh vrstah klimatskih naprav, tako v zaprtih prostorih kot tudi pri klimatskih napravah v avtomobilih in drugih vozilih.

Za zanesljivo in neprekinjeno delovanje klimatske naprave vam priporočamo redno vzdrževanje in servisiranje klimatske naprave. Prav je, da vzdrževanje in servisiranje klimatske naprave prepustimo strokovnjakom, vendar pa za čim bolj čisto klimo lahko poskrbimo tudi sami. Za čiščenje klimatskih naprav lahko uporabimo različna dezinfekcijska čistila za klimatske naprave.


  [porto_ultimate_heading main_heading=”Servis klimatskih naprav enkrat na leto” main_heading_font_weight=”700″ heading_tag=”h4″ sub_heading_font_weight=”” alignment=”left” el_class=”mb-1″ animation_type=”maskUp”][/porto_ultimate_heading]

  Servis klimatskih naprav je treba opraviti enkrat letno in sicer pred začetkom hladilne sezone. Pri močneje obremenjenih klima napravah pa je servisiranje potrebno tako ob začetku kot na koncu sezone. To še posebej velja za klimatske naprave, ki delujejo v posebnih pogojih, kot so bolnišnice, zdravstveni domovi, prostori za analize ipd. Redno čiščenje klime zagotavlja zdravju neškodljivo delovanje klimatskih naprav, saj odstrani vse bakterije, pršice in drobne delce.

  Z ionizatorjem in plazmo pa pljučnim bolnikom in osebam z raznimi alergijami in obolenji na dihalih klimatska naprava lahko celo pomaga.

  Čiščenje klimatskih naprav vključuje tudi čiščenje filtrov zraka, ki ga lahko pri večini klimatskih naprav opravite sami. Druge posege na napravi pa mora opraviti usposobljena oseba.

  [porto_ultimate_heading main_heading=”Kako vedeti kdaj se odločiti za čiščenje sistema?” main_heading_font_weight=”700″ heading_tag=”h4″ sub_heading_font_weight=”” alignment=”left” el_class=”mb-1″ animation_type=”maskUp”][/porto_ultimate_heading]

  Prvi pokazatelj, da je sistem potrebno očistit, je vidni prah na samem sistemu, posebej na filtrih. Filtre lahko očistite sami tudi večkrat letno. Vsaj enkrat letno pa je priporočljivo poklicati pooblaščene delavce, da vam očistijo razen filtrov še vse notranje komponente sistema (na notranji in zunanji enoti).

  Pogostost čiščenja posameznega sistema je odvisna od več dejavnikov, pogosteje je potrebno čistiti sisteme, ki so inštalirani v prostorih:

  • kjer so kadilci
  • kjer so domače živali (mačke, psi, …)
  • v bolj vlažnih prostorih
  • kjer se zadržujejo ljudje z zdravstvenimi težavami, kot so alergije, astma in podobne
  • po prenavljanju prostorov (barvanje, gradbena dela, …)
  • v računalniških prostorih
  • raznih prostorih, kjer je količina prahu večja od običajne (delavnice, …)
  [porto_ultimate_heading main_heading=”Kaj vključuje redni servis klimatskih naprav” main_heading_font_weight=”700″ heading_tag=”h4″ sub_heading_font_weight=”” alignment=”left” el_class=”mb-1″ animation_type=”maskUp”][/porto_ultimate_heading]

  Redni servis klimatskih naprav bo zagotovil brezhibno delovanje v času največje obremenitve klimatske naprave. Za delovanje bo naprava porabila manj energije, vi pa boste dihali bolj čist in zdrav zrak, saj le očiščeni filtri lahko dobro opravljajo svoje delo. Vaša klimatska naprava bo tako dosegala maksimalne izkoristke.

  [porto_ultimate_heading main_heading=”S servisnimi pregledi zagotavljamo” main_heading_font_weight=”700″ heading_tag=”h4″ sub_heading_font_weight=”” alignment=”left” el_class=”mb-1″ animation_type=”maskUp”][/porto_ultimate_heading]

  Prvi pokazatelj, da je sistem potrebno očistit, je vidni prah na samem sistemu, posebej na filtrih. Filtre lahko očistite sami tudi večkrat letno. Vsaj enkrat letno pa je priporočljivo poklicati pooblaščene delavce, da vam očistijo razen filtrov še vse notranje komponente sistema (na notranji in zunanji enoti).

  • pregled naprave in napeljav ter testiranje
  • pregled in čiščenje zunanje in notranje enote ( uparjalnik, kondenzator)
  • pregled hladilnega sistema, ter polnjenje oz. dopolnjevanje sistema s plinom
  • kontrola odvoda kondenza in čiščenje le tega po potrebi
  • RAZKUŽEVANJE NOTRANJE ENOTE IN KONDENČNIH CEVI S PROTIBAKTERIJSKIM SREDSTVOM
  • menjava baterij na daljinskem upravljalniku ( po potrebi ).

   

  Nikar ne odlašajte in nas obiščite. Naši serviserji bodo poskrbeli za brezhibno čiščenje klime in za kakovosten servis klimatskih naprav.