Klima – ogrevanje s klimo cenovno najbolj učinkovita grelna rešitev

Ogrevanje predstavlja enega največjih stroškov družinskega proračuna, zato ves čas iščemo načine, kako ta strošek čim bolj zmanjšati. Eno od najbolj ugodnih in učinkovitih rešitev predstavlja klima oz. klimatska naprava. Klima naprave že dolgo niso več primerne samo za hlajenje, pač pa zagotavljajo primerno klimo v prostoru vse leto. Ko poletna vročina mine, jesen kaj kmalu potrka na vrata, dnevi se skrajšajo in temperature padejo. V dolgih prehodnih mesecih vas bo dobra klima ogrevala znatno ceneje od kurilnega olja, saj sodijo kakovostne toplotne črpalke med cenovno najbolj učinkovite grelne rešitve. Čeprav nekateri menijo, da klima porabi veliko energije, drži prav nasprotno, saj je inverterska klimatska naprava celo učinkovitejša od talnega gretja.

Rezultati raziskav so pokazali, da je ogrevanje s klimo:

  • do 75% ceneje v primerjavi z ogrevanjem na elektriko (kaloriferji, električni grelniki);
  • do 65% ceneje v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje; ter
  • do 60% ceneje v primerjavi z ogrevanjem na plin.

Ogrevanje s klimo prinaša številne prednosti

V primerjavi z drugimi grelnimi telesi imajo klimatske naprave številne prednosti:

  • klima naprava pri ogrevanje opravlja filtracijo prašnih delcev v zraku;
  • odveč je skrb za zalogo, saj elektriko plačujete glede na to, kolikor je porabite;
  • ventilator segreti zrak hitro razporedi po prostoru, zato je prostor hitreje segret;
  • v primeru vaše odsotnosti se klima naprava zažene hitreje od primerljivih grelnih rešitev, kot je ogrevanje z lesom ali peleti.

Split klima naprave najbolj razširjene

Najbolj razširjeni klimatski sistem je sistem s toplotno črpalko zrak – zrak v deljeni izvedbi, tako imenovani split sistem. To pomeni, da je klima sestavljena iz ločenih delov. Del sistema, ki je nameščen v prostoru, je notranja enota, del, ki je nameščen na prostem (na primer ob hiši), pa je zunanja enota. Notranje enote služijo obdelavi oziroma klimatizaciji prostorov in so lahko stenske, stropne, talne, kasetne, vgradne ali kanalske.

Klima naprave LG za leta in leta nemotene uporabe

LG je na področju klimatskih sistemov za stanovanjske, trgovsko-poslovne in industrijske objekte vodilni v svetu. Največji poudarek daje tehnologiji, ki je usmerjena v razvoj naprav z odličnimi energetskimi prihranki, s čim tišjim delovanjem in enostavno uporabo ob minimalnem negativnem vplivu na okolje. Seveda pa izredno nizka poraba energije tudi za uporabnika pomeni nižje stroške obratovanja in vzdrževanja.