Klimatska naprava je danes nujna za izboljšanje kvalitete življenja

Danes klimatska naprava ne pomeni več luksuz, ampak je ob ekstremno visokih poletnih temperaturah skoraj nujna. Z leti se je kvaliteta klim zelo izboljšala. Nove serije se lahko pohvalijo z izjemno sposobnostjo ohlajanja in vzdrževanja temperature prostorov ter ogrevanja tudi kadar je zunaj izredno mrzlo. To je cenovno zelo ugodna rešitev. Odlikuje jih visoka energijska učinkovitost, sodobna – moderna oblika, njihovo delovanje je tiho, uporaba prijazna in enostavna, omogočajo pa možnost nadzora preko pametnega telefona ali računalnika.

Katera je najboljša klimatska naprava za nas in kako jo izbrati

Najbolj pomembno vprašanje, ki ga moramo zastaviti strokovnjaku je, v kako velikem temperaturnem območju bo klima delovala in s kakšno močjo. Od tega je namreč odvisna njena poraba energije. Nič ni narobe če se pozanimamo o njeni glasnosti, saj nočemo da bi bilo njeno delovanje za nas moteč dejavnik. Prepričati se moramo s kakšno natančnostjo lahko vzdržujemo temperaturo v prostoru. Najboljša klimatska naprava nam bo zagotovila popolno hlajenje poleti in zadostno ogrevanje pozimi. V podjetju IBLO d.o.o. se usmerjamo v reševanje celovitih rešitev. Zastopamo najbolje prodajano znamko klimatskih naprav LG, katere kakovost potrjujemo s petimi leti garancije. Naše cene so dostopne in konkurenčne, nekoliko višje pa se bodo po montaži zelo hitro povrnile zaradi visoke stopnje energetske učinkovitosti. Po zaslugi kvalitete in preizkušene tehnologije ter s primernim vzdrževanjem imajo klime LG dolgo življenjsko dobo. Pri nas vedno na prvo mesto postavljamo kvaliteto, hkrati pa se z individualnim pristopom trudimo zadovoljiti vsakega kupca.

 

Kako deluje klima

Večina klim deluje z deljenim sistemom kar pomeni, da je kondenzacijska enota – vroča stran na zunanji steni našega doma, hladna stran pa v prostoru. Notranja enota je sestavljena iz hladne tuljave in ekspanzijskega ventila. Vgrajeni kompresor deluje kot črpalka in poganja hladilno tekočino skozi sistem s pomočjo višanja tlaka in temperature. Hladilno sredstvo v klimatski napravi, zaradi spreminjanja agregatnega stanja iz tekočine v plin absorbira toploto. Pri nas sta v uporabi dve hladilni sredstvi, ki sta visoko energetsko učinkoviti in pretežno neškodljivi za naravo. Torej z uporabo klime pomembno prispevamo k varovanju podnebja. Ker kompresor hladilno tekočino stisne, povzroči veliko povišanje temperature. Zgoščevalec plin prečrpa do kondenzatorja, ventilator hladilno sredstvo ohladi, ta kondenzira in se spet spremeni v tekočino. Preko ekspanzijskega ventila se pod pritiskom vrne v notranjost klimatske naprave zrak, ki mu je bila odvzeta toplota in se nato vrača ohlajen nazaj v prostor. Postopek hlajenja se neprestano ponavlja. Naloga klime je tudi čiščenje zraka saj mu odvzema vlago in ga osušenega vrača v prostor. Ker je previsoka vlažnost v stanovanju ali na delovnem mestu velik problem, je ta funkcija klime zelo pomembna. Zaradi previsoke vlažnosti se hitro pojavi rast plesni, kar je za zdravje izjemno škodljivo in neugodno za bivanje. Pozimi klimatska naprava odvzema in črpa toploto iz okolice in jo oddaja v prostor. Torej deluje ravno obratno.  Če se odločimo, da bo to naš edini vir ogrevanja naj bo njeno delovanje do zunanje temperature vsaj -25°C. Zmogljive in učinkovite klimatske naprave podjetja IBLO delujejo v energijskem razredu A++ pri ohlajanju in v območju ogrevanja.

Katero klimo izbrati, je skoraj najpogostejše vprašanje

Ker se klime med seboj zelo razlikujejo je potrebno vedeti nekatere stvari preden se odločimo za nakup. Najprej se moramo odločiti ali bomo kupili fiksno ali prenosno klimatsko napravo, torej je dobro poznati delovanje obeh tipov. Premisliti je treba kateri, oziroma kako velik prostor bomo ohlajali in/ali ogrevali, torej moramo poznati moč aparata. Seveda nas zanima tudi poraba energije. Najboljše je, če klima sodi v A++ energijski razred saj je prihranek pri energiji vedno pomembni faktor. Priporočljivo je, da lahko klimatsko napravo nastavljamo z daljinskim upravljalnikom saj nam mora omogočiti kar najvišjo raven udobja. Pomembna je funkcija, ki nam dopušča usmerjanje lamel na aparatu, saj mora delovati nemoteče za osebe v prostoru. Zelo uporabna je inverterska tehnologija, katera skrbi za enakomerno temperaturo na področju v katerem klima deluje. Sodobne klimatske naprave je mogoče upravljati preko Wi-Fi povezave hišnega omrežja s pametnim telefonom ali računalnikom, s čimer zagotovimo primerno temperaturo v prostoru še preden vstopimo. Pri nakupu aparata, se je dobro odločiti za znamko, ki je na trgu uveljavljena že vrsto let. Ena vodilnih je visokokakovostna znamka LG, ki jo že vrsto let zastopamo v podjetju IBLO. Ko se bomo odločali za nakup in montažo klime, je pametno, da to storimo preden se vroči poletni meseci začnejo saj bo tako hitrejša dobava in montaža. Dobro je vedeti kam bomo namestili zunanjo enoto in kje točno bo postavljena notranja enota, da bo učinek kar najboljši. Pozanimajmo se o tem kako naj klimo vzdržujemo in kdaj naj opravimo redni letni servis. Vse te podatke je dobro poznati preden se odločimo za nakup aparata, lažje pa je za nasvet vprašati strokovnjaka. Pri nas boste dobili odgovore na vsa  vprašanja, saj vam zagotavljamo tudi strokovno svetovanje. Klima z montažo in kasnejši servis, ki ga opravijo naši izkušeni monterji je verjetno najboljša rešitev.