Montaža klime – opravi jo lahko samo strokovno usposobljena oseba

Montaža klime vključuje predogled, vgradnjo, inštalacijo, priključitev naprave na električno omrežje in njen zagon. Montaža klimatske naprave je zahtevno opravilo, zato se ga nikar ne lotevajte sami, ampak delo raje prepustite strokovnjaku za vgradnjo in montažo klimatskih naprav, ki bo uporabnika tudi poučil o uporabi.

Najbolj razširjen je klimatski sistem s toplotno črpalko zrak-zrak v deljeni izvedbi, kar pomeni, da je klima sestavljena iz dveh ali več ločenih enot. Montaža klime tako vključuje namestitev notranje enote v hiši in zunanje enote na prostem. Mesto namestitve pa določimo na predogledu.

Montaža klimatske naprave – kaj je dobro vedeti pri namestitvi

Da bi bila montaža klimatskih naprav pravilna, je treba upoštevati nekaj navodil. Notranja enota naj bo nameščena tako, da zračni tok ne bo usmerjen neposredno v ljudi v prostoru, že tu pa je treba upoštevati tudi možnost namestitve zunanje enote. Montaža zunanje enote klimatske naprave je možna pri tleh, na balkonu ali strehi, namestimo jo lahko tudi v dobro prezračevano podstrešje ali  kamor koli na steno oz. fasado. Je pa treba pri tem paziti, da klimatska naprava ne bo preveč kazila videza stavbe. Če stanujete v hiši, ki je pod spomeniškim varstvom, se o namestitvi posvetujte s pristojnim organom.

Najpomembnejše navodilo pa je, da se o namestitvi pogovorite s pooblaščenimi monterji, ki vam bodo možnosti za montažo klimatske naprave predstavili na brezplačnem ogledu, kasneje pa predlagali optimalno rešitev.

Montaža klimatskih naprav – izvedba

Montaža klimatske naprave se lahko izvrši podometno ali nadometno. Nadometno montažo izvedemo v zaobljene plastične kanale s prehodnimi ali kotnimi elementi. Za montažo zunanje enote na steno ali streho uporabimo kakovostne protikorozijsko zaščitene kovinske nosilce, ki so opremljeni z antivibracijskimi podlogami. Notranjo in zunanje enote povežemo z izoliranimi bakrenimi cevmi. Klimatsko napravo priključimo na električno omrežje in že je pripravljena na zagon.

 

Montaža klime – kakovostna, strokovna in z odgovornim odnosom do kupca

Montaža klimatskih naprav je storitev, ki jo v našem podjetju opravimo kakovostno, strokovno, predvsem pa z odgovornim odnosom do kupca. Verjamemo, da le to zagotavlja zadovoljstvo na dolgi rok.

Na voljo vam je izkušena in visoko usposobljena ekipa monterjev, ki se redno šola pri proizvajalcu LG in je tako redno seznanjena z novostmi na področju klimatskih naprav.