Klimatske naprave z montažo – za prijetno bivalno okolje tudi poleti

Klimatske naprave so naprave, ki nam zagotavljajo prijetno bivalno okolje skozi vse leto. Omogočajo nam namreč tako ohlajevanje, kot tudi ogrevanje bivalnih prostorov, hkrati pa v prostorih vzdržujejo kakovosten zrak in zadostno količino vlage. Klimatske naprave z montažo so danes kupcem na voljo po dostopnih cenah, zato je odločitev za nakup vse pogostejša. Za nakup se ne odločajo le posamezniki, temveč tudi večja ali manjša podjetja, saj smo se ljudje pričeli zavedati, da sta kakovosten zrak in primerna temperatura v prostoru ključnega pomena za ohranjanje koncentracije in nenazadnje tudi za dobro počutje. Pri izbiri pa se hitro pojavi vprašanje, katera klimatska naprava je najboljša. Enotnega odgovora za to ni, saj je veliko odvisno od prostora, v katerem nameravamo izvesti montažo, kljub temu pa velja splošno pravilo, da je najboljša klimatska naprava tista, ki deluje tiho in pri svojem delovanju ne porabi veliko električne energije. Na odločitev, katera klimatska naprava bi bila najprimernejša za določenega uporabnika, vpliva več dejavnikov, vključno z velikostjo prostora, v katerem bomo izvedli montažo, jakostjo naprave, energijskim razredom in COP, ki nam ogromno povedo o kakovosti izbrane klimatske naprave. Ker je ponudba na trgu velika, vam svetujemo, da izberete kakovostno in energetsko varčno klimatsko napravo z montažo, pri tem pa ne pozabite preverite, ali vam z nakupom pripada tudi servisiranje in redno čiščenje oziroma vzdrževanje klimatske naprave.

Po montaži klima zahteva redno vzdrževanje

Montaža je velikokrat že vključena v ceno klimatske naprave, v nekaterih primerih pa ni, zato se moramo pred nakupom zares natančno pozanimati. Odvisna je od izbrane moči, števila notranjih enot, vrste vgradnje in drugih dejavnikov, vsekakor pa mora biti za dobro in predvsem pravilno delovanje klimatske naprave izvedena s strani pooblaščenih monterjev. Po prvotni montaži je potrebno vsaj enkrat letno opraviti servis naprave, najbolje preden se prične sezona hlajenja, v kolikor pa gre za večji sistem, ki je nameščen v bolnišnici ali zdravstvenem domu, pa se servisi opravljajo pogosteje, tudi večkrat letno. Tako kot montažo, tudi servis zaupamo le izkušenim in pooblaščenim strokovnjakom,  ki se redno izobražujejo na področju pravilnega delovanja in vzdrževanja klimatskih naprav. Tako bo izbrana klimatska naprava brezhibno delovala še vrsto let in dočakala dolgo življenjsko dobo. Da bi izbrali kar se da primerno klimatsko napravo za vaše prostore, kontaktirajte strokovnjake iz podjetja Iblo, v katerem se ukvarjajo s prodajo klim in imajo na tem področju ogromno izkušenj, svoje znanje pa neprestano nadgrajujejo in dopolnjujejo.

Talna, stropna ali morda stenska klimatska naprava?

Se sprašujete, kateri tip klimatske naprave izbrati? Odločitev je v veliki meri odvisna od lokacije montaže in vaših potreb oziroma pričakovanj. Talni sistemi so na voljo v sodobni in diskretni obliki, omogočajo pa tako hlajenje, kot tudi ogrevanje, razvlaževanje in prezračevanje prostora. Stenski sistemi nam zagotavljajo varčevanje z električno energijo, zlasti tisti s  sodobno split invertersko tehnologijo. Obenem so pri hlajenju izredno zmogljivi, omogočajo pa nam tudi ogrevanje prostorov v zimskih mesecih. Ena izmed številnih lastnosti najboljših klimatskih naprav je tudi ta, da jih spremlja sodobna tehnologija, kar pomeni, da jih lahko upravljamo na daljavo s pomočjo pametnih naprav. Tako nas ob prihodu domov pričaka prijetno hladen ali ogret prostor.

Izberite najprimernejšo za vaš dom

Pri izbiri najboljše klimatske naprave za vaš dom naj cenik ne bo glavni kriterij. Klime so idealna in energetsko varčna rešitev za  ogrevanje in hlajenje le, če izberemo primeren sistem in le tako jih bomo lahko uporabljali skozi vse leto. Z najprimernejšim sistemom bomo poskrbeli za prijetno klimo v prostoru, zaradi česar bomo veliko bolj produktivni in bomo v krajšem času opravili več dela. Klimatske naprave z montažo, visoko energetsko učinkovitostjo in nizko porabo energije so na voljo v podjetju Iblo, v katerem smo na slovenskem trgu aktivno prisotni od leta 1995. Smo pooblaščeni uvoznik in distributer za celotno paleto klimatskih naprav in sistemov LG na slovenskem trgu, ki sodijo v sam kakovosten vrh in ki so okolju prijazni ter energetsko visoko učinkoviti. V podjetju smo specializirani za področje hlajenja in ogrevanja. Za našimi dejanji stojijo izkušnje, ki smo si jih pridobivali skozi vrsto preteklih let, zaupanje, ki smo si ga pridobili s strani naših kupcev, strokovnost, ki jo vsak trenutek nadgrajujemo z novim znanjem ter izkušene in visoko usposobljene ekipe monterjev. V naši prodaji boste našli pestro ponudbo klimatskih naprav, z ustreznim svetovanjem pa vam bomo pomagali izbrati pravo za vaš dom ali poslovni prostor. Zagotavljamo vam strokovno svetovanje pri izbiri in kakovostno montažo! Za dodatne informacije obiščite našo spletno stran ali pa nas kontaktirajte prek telefona.