Toplotne črpalke – cenik priča o ugodnih cenah

Toplotne črpalke (cenik najdete na spletni strani) predstavljajo energetsko najučinkovitejši način ogrevanja in hlajenja, saj za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebujejo koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Iz vseh teh virov toplotna črpalka na obroke pridobiva toploto in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt ali sanitarno vodo. Toplotna črpalka na obroke iz obnovljivih virov pridobi okoli 75% zahtevane energije, hkrati pa ustvari manjšo količino emisij CO2 kot ostale naprave, ki služijo ogrevanju in uporabljajo fosilna goriva. S pomočjo toplotne črpalke lahko tako stroške za ogrevanje hiše zmanjšamo tudi za polovico. Varčno ogrevanje hiše s toplotno črpalko pa dosežemo tudi s priključitvijo toplotne črpalke na centralno ogrevanje.
Vas zanima cena toplotne črpalke? Cenik sicer navaja zgolj informativne cene, saj je končni strošek odvisen predvsem od izvedbe, opreme in kakovosti vgrajenih komponent. Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka na obroke vsekakor naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Poleg tega je toplotna črpalka na obroke subvencionirana s strani Eko sklada.

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko zrak voda

Glede na vir toplote ločimo toplotno črpalko zemlja voda, toplotno črpalko voda voda in toplotno črpalko zrak voda. Slednja je najpogostejša izbira za ogrevanje sanitarne vode. Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode je zelo koristna, saj z njo tekoča voda izredno hitro postane topla. Toplotno črpalko lahko namestimo v klet, shrambo ali v kateri drugi prostor, pomembno je le, da je temperatura zraka v njem čim višja. Črpalka med delovanjem črpa toploto iz prostora, v katerem je nameščena, zato se zrak tam ta ohladi za tri do pet stopinj Celzija. Če bo toplotna črpalka namenjena samo za ogrevanje sanitarne vode, zadostuje naprava manjše moči, ki jo izberemo glede na predvideno porabo tople vode.
Toplotna črpalka zrak voda, ki vam je na voljo tudi na obroke, je med vsemi toplotnimi črpalkami najugodnejša (le preverite naš cenik za toplotne črpalke). Poleg ugodne cene pa toplotno črpalko zrak voda odlikuje tudi enostavno in poceni vzdrževanje.

Odločite se za nakup toplotne črpalke LG Therma V. Cenik za toplotne črpalke si lahko ogledate tudi v vaši poslovalnici. Obiščite nas.